HRM

UMCG, Rijndam en Hoogstraat bundelen krachten op revalidatie

Het Centrum voor Revalidatie van het UMC Groningen (Cvr-UMCG), Rijndam Revalidatie in Rotterdam en De Hoogstraat Revalidatie in Utrecht gaan intensief samenwerken. Dat maken de drie partijen deze week bekend.

"Door de krachten te bundelen wordt het eenvoudiger bij elkaar in de keuken te kijken, kennis en ervaringen uit te wisselen en (ontwikkel)taken te verdelen", stellen de drie revalidatiecentra. "Ieder van de partners heeft een actieve onderzoeksgroep die zijn eigen academische partners heeft buiten het samenwerkingsverband. Deze wetenschappelijke coalities leveren een essentiële bijdrage aan de wetenschappelijke basis van de revalidatiegeneeskunde, worden daarvoor gekoesterd en vanzelfsprekend voortgezet."

De klassieke doelgroep van revalidatiegeneeskunde is vrij klein.  Het schaalvoordeel die de samenwerking oplevert is nodig is om van goede naar zeer goede zorg te komen, vinden ook  bestuurders en betrokken hoogleraren. Zij verwachten dat op termijn het samenwerkingsverband wordt uitgebreid met andere revalidatie instellingen.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top