Tech

Philips sluit 10-jarig contract met Wilhelmina Ziekenhuis

Philips levert de komende tien jaar alle medische beeldvormingsapparatuur aan het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Daarnaast gaat het technologieconcern helpen en adviseren bij de planning, zodat de apparaten zo efficiënt mogelijk worden ingezet.

Dat meldde Philips donderdag. Hoeveel het contract precies oplevert, werd niet bekendgemaakt, maar het gaat volgens een woordvoerder om "meerdere miljoenen euro's''. Vorige week werd een vergelijkbare overeenkomst gesloten met het Delftse ziekenhuis Reinier de Graaf over de levering van apparatuur voor echografie.

Aan het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen levert Philips eveneens echografiesystemen en daarnaast onder meer CT-scanners en mobiele röntgenapparaten voor op de operatiekamers. Het ziekenhuis beschikt al over een MRI-scanner van Philips.

Dergelijke samenwerkingsovereenkomsten worden steeds belangrijker voor Philips, dat zich volledig gaat toeleggen op gezondheidstechnologie. De verlichtingstak die in 1891 de basis vormde voor het bedrijf, wordt naar verwachting volgend jaar verzelfstandigd.

Inmiddels heeft Philips grote technologiecontracten getekend met enkele tientallen ziekenhuizen wereldwijd. In Nederland staat de teller nu op negen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top