ACTUEEL

Driehonderdduizend krabbels voor zorgpetitie

Ruim 300 duizend mensen hebben de afgelopen drie weken de Volkspetitie 'Red de Zorg' ondertekend. Dat hebben FNV-voorzitter Ton Heerts en voorzitter Suzanne Kruizinga van CNV Zorg en Welzijn bekend gemaakt. Daarmee hebben de initiatiefnemers sneller dan verwacht het beoogde aantal handtekeningen binnen.

Toen de vakbonden deze Volkspetitie op 1 mei lanceerden, was het doel om binnen zes weken tijd 300.000 handtekeningen op te halen. "Het feit dat nu in de helft van de tijd, namelijk binnen 3 weken, al driehonderdduizend Nederlanders de eisen van de volkspetitie hebben onderschreven, sterkt ons om door te gaan", reageert Heerts. "Nederland is ontzettend duidelijk: kabinet stop hiermee."
"Alle mensen die ik spreek maken zich grote zorgen over de afbraak van de sector Zorg en Welzijn", zegt Kruizinga. "Werknemers in de zorg kunnen niet de zorg leveren die nodig is. De overheid moet nu de bezuinigen stoppen."

Prominenten

Onder de ondertekenaars zijn ook vele prominenten, waaronder Humberto Tan, Herman Finkers, Jesse Klaver, Guido Weijers, Tineke de Nooij, Sonja Barend, Jan Mulder, Arie Boomsma, Albert Verlinde, Geert Mak, Paul Witteman, Marcel van Dam, Emile Roemer en Jan Slagter. Op vrijdag 19 juni zal de Volkspetitie Red de Zorg in Den Haag aangeboden worden aan het Kabinet. Inmiddels hebben zich ook al meer dan 5000 mensen bij de bonden aangemeld als vrijwilliger om mee op pad te gaan om handtekeningen te verzamelen voor de Volkspetitie.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top