Finance

Gemeenten claimen mogelijk 100 miljoen 'pgb-schade'

Gemeenten uit het hele land bereiden claims op de overheid voor naar aanleiding van de kosten die zij moeten maken door de aanhoudende problemen met het uitbetalen van pgb's. Dat meldt de NOS. Kamerleden schatten dat het totale bedrag kan oplopen tot 100 miljoen euro.

De NOS meldt dat alleen de gemeente Groningen met een schadeclaim komt van 1,2 miljoen euro, zo bleek tijdens de hoorzitting over pgb's op 28 mei. Kamerleden Mona Keijzer (CDA) en Henk Krol (50Plus) noemden de uitspraak van de Groningse wethouder “een politiek bommetje”. "Als wij de claim van Groningen snel doorberekenen naar andere gemeenten, komen we uit op een bedrag van zeker 100 miljoen."

Ook andere gemeenten beraden zich op schadeclaims. De gemeenten Amsterdam en Rotterdam brengen momenteel in kaart hoeveel extra kosten de pgb-perikelen hebben veroorzaakt. Het hierbij onder meer om de kosten voor het inhuren van extra mankracht. Het ministerie brengt zelf ook in kaart hoeveel geld de problemen de gemeenten tot nu toe kosten.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top