ACTUEEL

Dottercentra sluiten zich aan bij Meetbaar Beter

Naast inmiddels veertien van de zestien Nederlandse hartcentra maken dit jaar ook vijf dottercentra zonder cardiochirurgie de resultaten van behandelingen openbaar via stichting Meetbaar Beter. Het wetenschappelijke programma wil de kwaliteit van zorg verbeteren door resultaten uniform te meten en te delen.

Meetbaar Beter moet ook de transparantie over zorg ten goede komen. Minister Schippers verklaarde 2015 onlangs tot het jaar van de transparantie in de zorg. "Deze visie sluit volledig aan bij de werkwijze van het programma van de stichting Meetbaar Beter waaraan inmiddels 19 van de 30 Nederlandse ziekenhuizen die interventies aan het hart mogen uitvoeren, deelnemen", stelt de stichting. 

De groep van ziekenhuizen die hun resultaten volledig vrijwillig openbaar maken is verder gegroeid door de aansluiting van de hartcentra Radboud UMC en Maastricht UMC+. Daarnaast hebben de eerste dottercentra zonder cardiochirurgie on-site zich aangesloten. Deze eerste ziekenhuizen zijn: Jeroen Bosch Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis, Medisch Centrum Alkmaar, Tergooi en Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis.

Gezamenlijk maken deze centra in 2015 de resultaten openbaar van meer dan 90 procent van de behandelde Nederlandse hartpatiënten die vanwege boezemfibrilleren, coronairlijden en/of aortakleplijden operatief (openhartoperatie) of via een katheter (b.v. dotterprocedure of ablatie) behandeld zijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top