ACTUEEL

Huisartsen voeren actie in Den Haag

De actiegroep 'Het roer moet om' overhandigt 7800 steunbetuigingen van huisartsen aan de Tweede Kamer op 2 juni in Den Haag. 7800 is het aantal dat inmiddels achter het manifest van de actiegroep staat – oftewel: twee derde van alle elfduizend huisartsen.

Ook bieden de huisartsen het 'Manifest van de bezorgde huisarts' en 'Help! De dokter…' aan. Dit laatste is een bloemlezing over misstanden in de huisartsenpraktijk. Hierin staan praktijkvoorbeelden waarmee huisartsen uit het hele land te maken hebben, variërend van "kafkaiaanse telefonades" tot "de dataverzameldrift" en "de medische onkunde bij verzekeraars". Volgens de actiegroep leggen zorgverzekeraars zoveel beslag op de huisarts dat die onvoldoende toekomt aan patiëntenzorg en "er door frustratie en demotivatie in dreigt te verzuipen".

Debat over de toekomst

De aanbieding van het manifest en de bloemlezing vormen de opmaat naar het nationale debat over de toekomst van de huisartsenzorg, dat op 10 juni in Amsterdam plaatsvindt. Initiatiefnemer is ook hiervan het huisartsencomité ‘Het roer moet om’, dat minister Schippers (VWS), de Tweede Kamer, de zorgverzekeraars en de beroepsverenigingen zal “uitdagen” om met standpunten en oplossingen te komen.

De huisartsen voerden in april al actie bij het hoofdkantoor van Zorgverzekeraars Nederland in Zeist. In maart stelden zij het manifest 'Het roer moet om' op, uit onvrede over het huidige zorgstelsel.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top