ACTUEEL

VUmc gaf ex-bestuurder ruim 2 ton mee

Het VU Medisch Centrum (VUmc) in Amsterdam heeft bestuurder Wim Stalman bij zijn vertrek een afkoopsom van ruim 217 duizend euro meegegeven. Dit meldt RTL Z op basis van de jaarrekening van het ziekenhuis.

Wim Stalman leidde het VUmc in 2012, toen het ziekenhuis in het middelpunt van de belangstelling stond vanwege meerdere kwesties. Binnen de medische staf speelden slepende ruzies en het VUmc liet een tv-programma opnames maken in het ziekenhuis met een verborgen camera. De affaires leidden tot het gedwongen vertrek van bestuurders Elmer Mulder en Wouter van Ewijk. Ze kregen elk een afkoopsom van een half miljoen euro.

Wim Stalman vertrok eind februari 2015. Uit de jaarrekening blijkt volgens RTL Z dat het ziekenhuis hem een afkoopsom van ruim 217 duizend euro heeft betaald. "Conform de voorwaarden in zijn arbeidsovereenkomst uit 2007 is hem een schadeloosstelling verstrekt ter grootte van een jaarsalaris”, aldus de toelichting. In totaal ontving Stalman vorig jaar een beloning van meer dan 481 duizend euro.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top