ACTUEEL

'Serieverkrachter' in verzet tegen observatie

De vermoedelijke Utrechtse serieverkrachter Gerard T. (52) verzet zich tegen observatie in het Pieter Baan Centrum. Dat bleek maandag bij de rechtbank in Utrecht. Tijdens zo'n observatie wordt gekeken naar de geestelijke toestand van de verdachte.

De advocaat van T. heeft tegen het bevel van de onderzoeksrechter voor observatie inmiddels bezwaar gemaakt. Dat bezwaar moet nog worden behandeld.

T. wordt vervolgd voor in totaal vier verkrachtingen. In achttien andere gevallen is er onvoldoende bewijs tegen hem, omdat die verdenkingen niet werden ondersteund met DNA-materiaal van de verdachte. De serieverkrachter was in 1995 en 1996 actief en zorgde voor grote onrust. Na enkele jaren stilte sloeg hij in 2001 opnieuw toe. Het onderzoek belandde telkens op dood spoor.

 


Hoewel T. weigert mee te werken aan een persoonlijkheidsonderzoek, is zo'n onderzoek volgens het openbaar Ministerie wel noodzakelijk. Dit vanwege de ernstige misdrijven waarvan hij wordt verdacht en zijn weigering om aan het onderzoek mee te werken. Tot nu toe heeft T. zijn mond dichtgehouden over de verdenkingen tegen hem.

De 52-jarige T. uit Nieuwegein werd vorig jaar juli aangehouden, nadat DNA-onderzoek hem had gekoppeld aan drie verkrachtingszaken die aan de beruchte Utrechtse serieverkrachter worden toegeschreven. T. moest DNA afstaan na een veroordeling voor fietsendiefstal. In de DNA-databank leverde het sporenmateriaal drie matches op. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top