Tech

Martini Ziekenhuis stapt over op digitaal patiëntendossier

Het Groningse ziekenhuis werkt vanaf nu volledig digitaal en gebruikt dus geen papieren medische dossiers meer. Alle zorgverleners in het ziekenhuis maken gebruik van een Elektronisch Patiënten Dossier (EPD).

Het Martini Ziekenhuis is naar eigen zeggen het eerste ziekenhuis in het Noorden dat geen papieren dossiers met patiëntgegevens meer gebruikt. De afgelopen jaren heeft het Martini Ziekenhuis het EPD gefaseerd ingevoerd. Inmiddels is het laatste medisch specialisme overgezet en werkt het ziekenhuis helemaal digitaal. De digitale dossiers zijn volgens het ziekenhuis vanwege privacywetgeving goed beveiligd en alleen in te zien door zorgverleners die een behandelrelatie hebben met een patiënt.

In het nieuwe EPD staat alle informatie van de patiënt bij elkaar, en worden labuitslagen en röntgenfoto’s meteen digitaal opgeslagen. "Patiënten kunnen er daarmee op vertrouwen dat een specialist altijd de meest actuele en volledige informatie bij de hand heeft om een goede diagnose te kunnen stellen", aldus Peter Littooij, lid van de raad van bestuur. Een ander voordeel van het EPD is dat, na toestemming van de patiënt, in de toekomst ook gegevens met andere ziekenhuizen, huisartsen en apotheken kunnen worden uitgewisseld. "Dan is ook buiten het ziekenhuis altijd de juiste medische informatie voorhanden."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top