Finance

Half miljoen afkoopsom bij Langeland Ziekenhuis

Het Langeland Ziekenhuis heeft bijna een half miljoen euro betaald aan de ontslagen bestuursvoorzitter Paul Ansems. Dat is veel meer dan tot nu bekend was. Dit blijkt uit berekeningen door RTL Nieuws.

Ansems werd in 2011 ontslagen nadat het noodlijdende ziekenhuis in Zoetermeer onder zijn leiding op het randje van een faillissement was gebracht. In 2013 bleek dat de voormalig bestuursvoorzitter een half jaar was doorbetaald en een ontslagpremie had ontvangen. Daarmee kwam zijn vertrekregeling uit op minimaal 287 duizend euro.

Volgens RTL Nieuws blijkt uit twee recente vonnissen dat het Langeland Ziekenhuis Ansems ook nog het volledige jaar 2012 heeft moeten doorbetalen. Dat jaar mocht hij bovendien rekenen op pensioenpremies en financiële extraatjes. Daardoor liep de vertrekregeling uiteindelijk op tot bijna een half miljoen euro. Ansems wilde via de rechter een veel hogere vertrekregeling afdwingen, namelijk nog eens een half miljoen euro aan pensioenschade. De Haagse rechtbank heeft die eis afgewezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top