ACTUEEL

Veilinghuis schrapt kavel met oude patiëntendossiers

Zo’n 300 getypte artsverslagen van kinderen die tussen 1955 en 1965 in het Canisiusziekenhuis opgenomen zijn, zijn door het Amsterdamse veilinghuis Zwiggelaar Auctions opgenomen in de catalogus voor een veiling op 9 juni. Nadat dagblad De Gelderlander vragen heeft gesteld, zijn de verslagen door het veilinghuis teruggetrokken van de veiling. Dit meldt De Gelderlander.

In de catalogus van de veiling worden de verslagen als kavel 511 aangeboden; "Serie va. ca. 300 getypte verslagen van opgenomen kinderen- gedateerd op dag 1955-1965, alfabetisch geordend op achternaam (Bra-Cuy), vaak één pagina maar ook veel uitgebreide dossiers (geniet of anderszins verbonden)..." Ook is een voorbeeld van een dossier weergegeven met een verslag over een prematuur geboren baby die vier dagen na de geboorte is overleden. De geschatte waarde van de verslagen ligt tussen de 70 en 140 euro.

Niet kies

In een reactie aan De Gelderlander laat eigenaar van het veilinghuis Vincent Zwijgelaar weten dat hij het "niet kies" vindt om de verslagen te veilen. "We hebben ons onvoldoende gerealiseerd dat de verslagen privacygevoelige informatie kunnen bevatten."

Een woordvoerder van het ziekenhuis laat aan De Gelderlander weten dat het onduidelijk is hoe de dossiers op straat zijn beland. "Dit kan en mag niet."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top