ACTUEEL

Batenburg buiten schot in dermatologenruzie

Piet Batenburg, voorzitter raad van bestuur van het Catharina Ziekenhuis is niet als privépersoon aansprakelijk voor zijn uitspraken over vier voormalige dermatologen van het ziekenhuis. Dat heeft de rechtbank Zeeland-West Brabant besloten.

De zaak was aangespannen door de vier oud dermatologen. De dermatologen hadden van Piet Batenburg in privé een schadevergoeding van 1,1 miljoen euro geëist.

Gezicht

Batenburg heeft volgens de rechtbank opgetreden als het gezicht van het ziekenhuis. Dat is zijn taak als voorzitter raad van bestuur. Piet Batenburg heeft volgens de rechtbank niets gedaan dat aan hem persoonlijk kan worden verweten.

Ruzie

Het ziekenhuis en de dermatologen liggen al een poos in de clinch over de oprichting van een praktijk voor onverzekerde cosmetische dermatologie in het ziekenhuis. De hele maatschap dermatologie is uit het ziekenhuis gezet omdat het die praktijk was begonnen, volgens de raad van bestuur zonder toestemming. De dermatologen claimen echter dat ze die toestemming mondeling wel hebben gekregen en dat de samenwerking dus onterecht is opgezegd.

In januari 2015 werd bekend dat het Catharina Ziekenhuis van het Scheidsgerecht Gezondheidszorg in totaal 1 miljoen euro vergoeding moest betalen aan de vier dermatologen omdat ze niet meer in het ziekenhuis moegen werken. Een maand oordeelde de rechter dat het ziekenhuis de dermatologen ten onrechte had beticht van fraude.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top