ACTUEEL

Kamer bezorgd over doorstart Silhouet

De Tweede Kamer is bezorgd de kwaliteit van zorg in het Acura Medisch Centrum. Acura MC is een doorstart van de Silhouetkliniek die begin dit jaar door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) werd gesloten wegens slechte hygiëne.

Hersteloperaties

Afgelopen zomer kwam de kliniek voor plastische chirurgie met vestigingen in Breda en Weert opnieuw in opspraak nadat bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) meldingen binnenkwamen over de werkzaamheden van een thoraxchirurg. Niet alleen zou deze chirurg onvoldoende bekwaam zijn om specifieke plastische ingrepen te verrichten, ook maakte hij gebruik van intraveneuze anesthesie zonder dat er een anesthesist aanwezig is. Hierdoor zouden verschillende patiënten hersteloperaties hebben moeten ondergaan.

Geen beletsel

In antwoord op vragen van de Kamerleden Van Gerven (SP)  en Sap (GroenLinks) laat minister Klink  weten  van de situatie op de hoogte te zijn. Volgens Klink zijn er voorhands geen beletsels voor de handelwijze van de thoraxchirurg.  Mits voldoende aanvullend opgeleid mogen specialisten buiten hun oorspronkelijke vakgebied ingrepen verrichten. Of hier in het geval van de thoraxarts sprake van was, wordt door de IGZ onderzocht.

Zwijgcontracten

De IGZ bekijkt ook of er bij de voormalige Silhouetkliniek sprake was van zogeheten zwijgcontracten. Bij de IGZ zijn twee meldingen binnen gekomen van patiënten die zich contractueel verplicht hebben om te zwijgen over hun ervaringen in de kliniek. Afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek, neemt de IGZ vervolgmaatregelen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top