Finance

Faillissement LDD kost huisarts 15.000 euro

Het faillissement van LHV Declaratie Direct (LDD) kan iedere deelnemende huisarts tot 15.000 euro gaan kosten. Dat heeft de Vereniging van Gedupeerde Huisartsen (VVGH) bekend gemaakt in Medisch Contact.

Ontoereikende derdenrekening

Volgens de VVGH kunnen uitstaande rekeningen niet worden voldaan omdat niemand meer toegang heeft tot de computergegevens van LDD na de afronding van het faillissement. Peter van Liere van de VVGH in Medisch Contact: “Het betalingsverkeer van LDD verliep via een derdenrekening. In principe zou dat moeten waarborgen dat alle uitstaande claims kunnen worden voldaan. Inmiddels is echter gebleken dat het geld op de derdenrekening ontoereikend is om de verplichtingen over het jaar 2009 te voldoen. Wij schatten dat klanten van LDD voor gemiddeld 15.000 euro gedupeerd zijn. Voor apotheekhoudende huisartsen kan dat bedrag nog oplopen.”

Banken weren bestuur

Er is nog geen nieuw bestuur van de derdenrekening. Tot die tijd weigeren banken zaken te doen met het stichtingbestuur van de rekening. In het stichtingbestuur hebben namelijk ook directieleden van LDD zitting. De gedupeerde huisartsen zijn genoodzaakt hun declaraties van de afgelopen maanden opnieuw in te dienen. Huisartsen kunnen nu terecht bij een opvolger van LDD en de VVGH probeert met Zorgverzekeraars Nederland tot een bevoorschottingsregeling voor de gedupeerde huisartsen te komen.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze nieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top