ACTUEEL

Hoge Raad verwerpt cassatie frauderende ex-Icare-topman

Oud-Icare-topman Bart V. moet binnen kort daadwerkelijk de cel in wegens fraude en valsheid in geschrifte. De Hoge Raad heeft onlangs zijn beroep in cassatie verworpen, zo meldt het Dagblad van Noorden.

Daarmee komt een einde aan een slepende zaak. Tien jaar na zijn ontslag als directeur van Thuiszorg Icare moet de inmiddels 66-jarige Bart V. de gevangenis in. Na zijn vrijwillige ontslag met een afkoopsom van bijna een miljoen euro begon justitie een strafonderzoek. Hij werd verdacht van miljoenenfraude en uiteindelijk door het Gerechtshof veroordeeld tot 21 maanden celstraf en een boete van 590.000 euro. In cassatie haalde hij ook in enkele andere ‘pluk-ze-zaken' alles uit de kast om veroordeling te voorkomen.

De Hoge Raad heeft dit beroep in cassatie onlangs verworpen. Dit betekent volgens het OM dat V. binnenkort daadwerkelijk de cel in moet. Behalve een celstraf heeft de rechter V. ook financiële sancties opgelegd. Het moederbedrijf van het vroegere Icare, Espria, trof vorig jaar een schikking met V.. In het kader hiervan heeft hij 1,9 miljoen euro betaald aan Espria.

Er loopt nog een tweede ontnemingszaak tegen V. waarin justitie eist dat hij vijf ton moet terugbetalen aan de Staat. Bovendien staat de boete van 590.000 euro nog open maar daartegen is V. nog in cassatie gegaan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top