ACTUEEL

Allerzorg vernieuwt raad van toezicht

Janneke Schermers en Max Bijwaard zijn toegetreden tot de raad van commissarissen van thuiszorgaanbieder Allerzorg in Woerden. Jan van Alphen is na één zittingsperiode vrijwillig opgestapt.

Oud-politica Janneke Schermers is universitair docent publieke gezondheidszorg, adviseur en toezichthouder in de zorg. Naast lid van de raad van toezicht van Allerzorg is zij lid van de raad van commissarissen van het Ikazia ziekenhuis en lid van de raad van toezicht van Medisch Centrum Amstelveen, Cardia en Warande. Voorheen was zij werkzaam als medisch specialist, inspecteur gezondheidszorg, wethouder en locoburgemeester van de gemeente Bunnik met als portefeuille zorg en welzijn en lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal voor het CDA met als aandachtsgebied gezondheidszorg. Schermers heeft de raad van commissarissen van Alllerzorg de portefeuille kwaliteit van zorg.

Bijwaard was tot voor kort senior Manager Zorginkoop Langdurige Zorg bij Achmea, lid van de commissie AWBZ van Zorgverzekeraars Nederland en lid van het Platform voor Maatschappelijke Innovatie. Voorheen is hij werkzaam geweest bij de brancheorganisatie Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Vanaf 1991 is hij werkzaam in de gezondheidszorg. Na een actieve periode als praktiserend fysiotherapeut heeft hij ervaring opgedaan bij zorgverzekeraars en farmaceutische bedrijven. Bijwaard beheert binnen de raad van commissarissen de portefeuille externe ontwikkelingen en strategische relaties.

 

Met de komst van Schermers en Bijwaard telt de raad van commissarissen vier leden.  Peter Tersteeg en voorzitter Henk Moesbergen blijven aan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top