Finance

NVZ wil duidelijkheid over garantieregeling

De NVZ vereniging van ziekenhuizen wil opheldering over de regeling Garantie Ondernemingsfinanciering (Regeling GO). De NVZ heeft daarom de vaste Kamercommissies van VWS en EZ gewezen op de onduidelijkheden voor de sector.

Miljoenennota

De tijdelijke garantiestelling van de overheid voor ziekenhuisinvesteringen blijft volgens de NVZ onduidelijk. De garantiestelling van het ministerie van Economische Zaken is een antwoord op de terughoudende opstelling van banken, die als gevolg van de crisis minder makkelijk krediet verlenen.
Eind juni kondigde minister Klink aan dat de regeling ook open gesteld wordt voor de curatieve sector in de zorg. “Ruim drie maanden later is hier -ondanks vermelding in de Miljoenennota- nog geen duidelijkheid over”, aldus de NVZ.

Groeiende onduidelijkheid

De onduidelijkheid is verder toegenomen nadat het ministerie van Economische Zaken vorige week bekend maakt dat het garantieplafond van de EZ-regeling wordt verruimd van 50 miljoen tot 150 miljoen euro. Volgens de NVZ ligt dit in de rede, aangezien de regeling expliciet wordt genoemd in de Miljoenennota. Garantieverlener SenterNovem gaf echter deze week aan dat de verruiming van de garantiestelling niet geldt voor de ziekenhuizen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top