Tech

'e-Health is pilots voorbij'

De digitale zorg is het stadium van pilots voorbij. Toch worden succesvolle initiatieven nog niet breed toegepast. Leiderschap is dan ook onontbeerlijk om e-health verder te brengen.

Dat zei dagvoorzitter André Rouvoet bij de opening van het eerste Congrestival in Bunnik." We praten in Nederland heel veel over innovaties, maar er zit nog weinig schot in", aldus Rouvoet. "Er is een nationale e-health-agenda, maar er is niemand die echt in de lead is. We kijken teveel naar elkaar, terwijl er al heel veel gebeurt. We zijn de pilots wel voorbij. Wat we nu nodig hebben zijn changemakers."

Woodstock-effect

Een evenement als het Congrestival, een initiatief van e-health-ondernemer Daan Dohmen, kan hiervoor wat Rouvoet betreft een inspirerende aanzet geven."Dit is het begin van een mooie traditie. Noem het het Woodstock-effect, maar over twintig jaar zult u zeggen: ik was er bij op het eerste Congrestival." Crux is wat Rouvoet betreft kennisdeling. "Het gaat om delen, dingen die u al weet, maar anderen niet." Initiatiefnemer Dohmen sloot zich hierbij aan. "Verwonder je over de toekomst die jullie als zorginnovatoren zelf gaan creëren", hield Dohmen de klene vijfhonderd Congrestivaldeelnemers voor.

Volg het Congrestival nog de hele dag via de livestream op Skipr.
 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top