ACTUEEL

Nieuwe verwikkeling in moord op ggz-directeur

De politie heeft in het onderzoek naar het reilen en zeilen van een corrupte Rotterdamse douanier opnieuw twee aanhoudingen verricht. Het gaat om een 44-jarige Rotterdammer en zijn voormalige partner, een 42-jarige vrouw uit Lansingerland. De zaak heeft te maken met de 'vergismoord' op Rob Zweekhorst in 2014, de toenmalig directeur van GGZInGeest.

De aangehouden Rotterdammer wordt verdacht van betrokkenheid bij de invoer van 300 kilo cocaïne. Die partij werd in 2013 door opsporingsdiensten onderschept en werd later in verband gebracht met de moord op Rob Zweekhorst uit Berkel en Rodenrijs op Nieuwsjaarsdag 2014. Zweekhorst werd het slachtoffer van een persoonsverwisseling, concludeerden politie en justitie later.

Of de dinsdag aangehouden 44-jarige verdachte het eigenlijke doelwit was van deze liquidatie wordt onderzocht, meldt het OM. De ex van de Rotterdammer wordt verdacht van witwassen. In het onderzoek zijn ook invallen gedaan in bedrijfspanden en woningen in Nederland, Curaçao en Aruba. Daarbij zijn een vuurwapen, munitie en geld in beslag genomen.

Vergismoord

De 'vergismoord' op de ggz-directeur was het gevolg van een ordinaire drugsruzie over het verloren gaan van de 300 kilo coke. In hetzelfde conflict werd vorig jaar april Rinus Moerer in Steenbergen geliquideerd. De politie arresteerde in april 2015 de corrupte 54-jarige douanier. Justitie verdenkt hem van het doorlaten van drugs in de Rotterdamse haven. Hij werd opgepakt naar aanleiding van de vondst van 400 kilo coke in een container. Na zijn aanhouding onderschepten politie en justitie een partij van 2800 kilo hennep. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top