ACTUEEL

Anti-kwak nomineert ziekenhuisbestuurder

Geert Huisman, directeur van het Slingelandziekenhuis in Doetinchem, is genomineerd voor de Kackadorisprijs 2009. De Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) heeft acht kandidaten genomineerd voor de kwakzalversprijs.

Kwakzalverij heeft vaste plaats

Huisman is genomineerd omdat de vereniging meent dat kwakzalverij in zijn ziekenhuis een vaste plaats heeft gekregen. Op de pijnpoli past één van de anesthesisten Chinese acupunctuur toe. Op de site van de VtdK staat:  “De wervende woordkeuze op de ziekenhuissite, de link naar het commercieel pijnbestrijdingsbureau Liembrothers, de oproep aan patiënten om zich - 'zonder verwijskaart van de huisarts' - voor € 80,- te laten behandelen, laten zien hoe de ver kwakzalverij inmiddels is opgerukt in dit ziekenhuis.”

Genomineerden

De andere genomineerden zijn het blad Medisch Dossier, de Nederlandse uitgave van What Doctors Don’t Tell, waarin de nadelen en risico’s van reguliere geneeskundige behandelingen worden uitvergroot, tv-presentator en makelaar Harry Mens, omdat hij in zijn tv-programma Business Class 'kritiekloos' aandacht besteedde aan de Total Body Scan van Prescan en de chelatietherapie van Robert Trossèl. Ook genomineerd zijn de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken, Sandra Roelofs, de vrouw van de Georgische president, die Homeopaten zonder Grenzen uitnodigde in Georgië; RTV Utrecht vanwege de wekelijkse columns op de radio van natuurgenezer Jaap Huiberts en Zilveren Kruis Achmea vanwege de aandacht die de verzekeraar besteedt aan alternatieve geneeswijzen in de eigen uitgave Health.

Prijsuitreiking

De prijs wordt op 10 oktober uitgereikt. De winnaar krijgt dan de gelegenheid om een ‘apologie’ uit te spreken.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze nieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top