Tech

'E-health nu echt onderdeel van zorg'

Trots, dat voelde Daan Dohmen dinsdag op het eerste Congrestival van FocusCura. Het draaide allemaal om zorginnovatie. Volgens CEO van FocusCura wordt technologische innovatie, e-health, “die nu nog heel vaak geassocieerd wordt met pilots”, nu eindelijk echt onderdeel van de zorg.

"Heel gaaf om iedereen daarover te horen, mee bezig te zien, en soms ook te zien worstelen”, zegt Dohmen in een gesprek met Skipr. “Daar was ook de dag voor, om die ervaringen met elkaar te delen."

Regie

Dohmen is optimistisch over innovatie in de zorg. Toch waarschuwt hij ervoor dat zorgaanbieders niet stil moeten gaan staan. "We zitten in een tijd dat dit soort ontwikkelingen in een sneltreinvaart op ons als mensen afkomen", zegt hij. "Ik denk dat het heel belangrijk is dat je als zorgverleners, nu het kan, de regie pakt. Hoe gaan we dit in de zorg een plaats geven en hoe niet?"

De CEO van FocusCura ziet dat innovatie in de zorg al vaak in handen van commerciële partijen is. "Ik weet niet of dat altijd erg is", zegt Dohmen, "maar uiteindelijk vind ik dat de zorg toch over mensen gaat. En dat het dus heel belangrijk is dat juist zorgverleners die iedere dag met de patiënt, met de cliënt bezig zijn, meedenken en richting gaan geven aan die discussie."

Connect

Bedrijven en zorgaanbieders zouden samen moeten werken aan de verdere ontwikkeling van e-health, vindt Dohmen. Het grootste struikelblok is volgens hem het vertrouwen. "Daar hoop ik met deze dag een belangrijke aanzet toe te hebben gegeven. We staan er samen voor", aldus Dohmen. Mede daarvoor werd op het congrestival FocusCura Connect gelanceerd; een applicatie waarmee het voor zorgorganisaties mogelijk wordt hun innovaties en apps zowel op Apple, Windows of Android te integreren in hun bestaande zorgomgeving zoals EPD, HIS of ZIS terwijl de privacy van gebruikers geborgd is.

Het Zorginnovatie Congrestival werd dinsdag in Bunnik gehouden. Op het Congrestival spraken onder anderen staatssecretaris Martin van Rijn, snowboardster Bibian Mentel en dagvoorzitter André Rouvoet.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top