ACTUEEL

Cito geeft ziekenhuizen gratis rekentest

Leden van de NVZ vereniging van ziekenhuizen krijgen van toetsinstituut Cito een gratis rekentest aangeboden. Het Cito wil de ziekenhuizen daarmee inzicht geven in de rekenvaardigheid van het personeel.

Patiëntveiligheid

De rekenvaardigheid van ziekenhuispersoneel is al langere tijd een punt van zorg. Verpleegkundigen, apothekers(assistenten) en artsen kunnen vaak minder goed rekenen dan vanuit het oogpunt van patiëntveiligheid nodig is. Het Centraal instituut voor toetsontwikkeling (Cito) werkt momenteel aan een gestandaardiseerd toetsingsinstrument waarmee de individuele rekenvaardigheid van medewerkers in de zorg kan worden gemeten.

Nulmeting

Cito biedt NVZ-leden de mogelijkheid om volgend jaar kosteloos aan een landelijke nulmeting mee te doen. Deelnemende instellingen ontvangen na afloop een vertrouwelijke rapportage met een geanonimiseerde score op kandidaatniveau. Ook kunnen ze zien hoe hun instelling scoort ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Het Cito waarborgt anonimiteit en privacy van zowel individuele instellingen als individuele medewerkers. Op basis van de uitslag van de nulmeting kan worden bekeken of bijscholing nodig is.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top