Tech

E-health-praktijk loopt achter bij de ideeën

VIDEO - "De praktijk staat soms nog wel ver af van alle mooie vergezichten die geschetst worden." Dat zegt Ellen Maat, ‎Directeur Strategie Kwaliteit & Innovatie bij Cordaan, over de huidige stand van zaken rond e-health.

"Er zijn heel veel mogelijkheden, maar tegelijkertijd moeten we nog van allerlei kanten heel hard werken om te kijken of we ook echt met e-health, met technologie, een toegevoegde waarde aan cliënten kunnen gaan leveren," aldus Maat.

Zorg op maat

Volgens Maat zijn er wel mogelijkheden om de kansen die e-health biedt te verzilveren, maar dan moet men wel realistisch met elkaar in gesprek gaan over wat er mogelijk is met e-health Maat: "Naar mijn idee gaat het alleen maar werken als wij goed aan onze klanten weten duidelijk te maken wat je ermee kan. Dus dan moet je goede oplossingen hebben, moet je betaalbare oplossingen hebben, maar ze moeten er ook het nu van inzien. (…) dus echt zorg op maat doordat je met behulp van technologie 7*24 uur kan zien hoe iemand zijn ontwikkeling is. Dus we moeten veel meer denken vanuit de toegevoegde waarde van de klant dan alleen maar vanuit de technologische oplossing."

Zie hier het complete interview met Ellen Maat vanaf het Congrestival 2015.

 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Peter Koopman

11 juni 2015

Een belangrijke factor is het accepteren door patiënten en mantelzorgers, dat zelfzorg/zelfmanagement "normaal" is. Verpleegkundigen, opgeleid op Bachelor niveau ( NLQF 6) zijn toegerust om hier adeqate hulp te bieden.

Janno Barlage

11 juni 2015

E-health is inderdaad maar een middel dat de potentie heeft om waarde te creeëren, maar het moet niet de vertrekpunt zijn noch het doel. Echte impact creeëren vraagt dat de (technische)oplossing betekenisvol is en bijdraagt tot een positieve beleving. Om dit te realiseren heb je een diepgaande inzicht nodig in de (be)leefwereld van de gebruiken. Dit moet de vertrekpunt zijn voor innovatie en de implementatie ervan. Volgens mij ligt een belangrijke sleutel hiervoor in de design wereld.

Top