ACTUEEL

Diana Monissen benoemd tot Ridder in Orde Oranje-Nassau

Tijdens haar afscheid als voorzitter van de raad van bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar is Diana Monissen op woensdag 10 juni benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat maakte De Friesland bekend.

Monissen (29 mei 1955, Heerlen) speelde een belangrijke rol in de herinrichting van de Friese zorg en de samenwerking tussen de 24 Friese gemeenten en de zorgverzekeraar, waarbij ook de huisartsen, provincie en Zorgbelang betrokken werden. Zij is ook voorzitter van de programmaraad van Vilans. Deze raad adviseert over de strategie, visie en het programma dat gevoerd moet worden om de langdurige zorg in Nederland te verbeteren en bestendigen.

Hiernaast zet de zorgbestuurder zich in voor Special Arts, een organisatie die stimuleert dat mensen met een handicap zich kunnen ontwikkelen door aan kunst te doen. Als vicevoorzitter in de taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik zet zij zich in om deze beide vormen van misbruik aan te pakken en terug te dringen.

Monissen heeft zich heel actief ingezet voor vernieuwing van de sociaal economische infrastructuur in Noord-Nederland. Zij was een van de initiatiefnemers voor een eigen speciaal netwerk voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Tot slot is mevrouw Monissen lid van de Raad van Toezicht van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 en heeft een essentiële bijdrage geleverd aan het verwerven van deze titel.

CdK-penning

Naast de koninklijke onderschijding ontving Monissen ook de CdK-penning uit handen van de Friese Commissaris van de Koning John Jorritsma. De CdK-penning wordt uitgereikt aan mensen die jarenlang hun betrokkenheid met Fryslân hebben laten zien en met wie de heer Jorritsma een goede persoonlijke band onderhield.

Monissen is de eerste vrouw die de CdK-penning uit handen van de heer Jorritsma ontvangt. De onderscheiding is sinds de herinvoering in 2009 nu voor de achtste keer toegekend.

Diana Monissen wordt na haar vertrek bij De Friesland bestuursvoorzitter bij het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Daarnaast gaat ze de stichting Ik Kies Bewust voorzitten.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

V. Sporen

11 juni 2015

Non nieuws, blijkbaar is de komkommertijd aangebroken.

Top