ACTUEEL

Kalorama in de greep van vleermuizenpaniek

Een woonunit voor 24 dementerende ouderen in het Beekse verpleeghuis Kalorama ondergaat een grondige opknapbeurt, nadat vleermuizen het personeel de stuipen op het lijf hebben gejaagd. Dat meldt de Gelderlander.

Vleermuizen teisteren personeel

De vleermuizen vliegen altijd wel rond in de bosrijke omgeving. Maar in augustus bezorgden de vleermuizen overlast toen ze steeds vaker binnen op de geriatrische afdeling werden gesignaleerd. "Gelukkig is niemand van deze kwetsbare groep op de eigen kamer vleermuizen tegengekomen", zegt Kalorama-directeur Pieter Kuiper in de Gelderlander.

Nachtelijke paniek

"Ze kwamen overal vandaan", zegt Kuiper in de krant. "Ik kreeg zelfs een melding dat er eentje uit een plafondlamp kwam vliegen." Nadat een personeelslid 's nachts door een vleermuis werd 'aangevallen', heeft de directie de bewoners naar een leegstaande vleugel verhuisd en tot drastische maatregelen besloten. Opknapwerk dat gepland stond, is naar voren gehaald. Daarbij  zijn meteen ook alle gaten waar zich vleermuizen kunnen bevinden gedicht. Die operatie is volgens Kuiper in overleg met natuurorganisaties uitgevoerd: "Er is echt geen vleermuizengezinnetje vermoord."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top