ACTUEEL

Utrechtse ziekenhuizen klaar voor Tour-start

De drie Utrechtse ziekenhuizen zijn klaar voor de start van de Tour de France op 2 juli. Het aantal parate ambulances wordt verdrievoudigd tot 34 en In het UMC Utrecht staat het noodhospitaal paraat.

Utrecht verwacht tijdens de Grand Départ een toestroom van 700 duizend mensen. De  wegen rond het UMC Utrecht, het Diakonessenhuis en het St. Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn zijn in het eerste weekend  in juli afgezet. Langs het parcours komen controleposten die bij spoed mensen kunnen doorlaten in de autovrije zones, zomeldt RTV Utrecht.

Voor grote incidenten in de stad worden zes landingsplekken voor helikopters vrijgehouden, die in geval van calamiteiten kunnen worden gebruikt. Het centrum van de stad wordt in negen sectoren verdeeld, met daarin EHBO-posten waarvandaan patiënten kunnen worden vervoerd naar een ziekenhuis. Huisartsen kunnen ook toestemming geven om met de auto een autovrije zone in te rijden.

Er rijden tijdens de tour 34 ambulances rond, waaronder ook motorrijders. Normaal zijn er 12 ambulances in de stad actief. Ook komt er een speciale ambulanceboot uit Friesland.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top