ACTUEEL

Thuishulp tot jaar cel veroordeeld wegens diefstal

Een 25-jarige thuishulp is door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden, waarvan zes voorwaardelijk wegens herhaaldelijke diefstallen.

Volgens de rechtbank heeft de thuiszorgmedewerkster "op ernstige wijze misbruik gemaakt van kwetsbare ouderen die door haar werden verzorgd en op haar moesten vertrouwen". De rechtbank rekende het vrouw ook aan dat ze al eerder was veroordeeld voor een soortgelijk feit: "Maar kennelijk heeft dat haar niet weerhouden om wederom diefstallen te plegen."

De 25-jarige thuiszorghulp werd begin dit jaar opgepakt omdat zij meerdere malen geld zou hebben gestolen van mensen die zij verzorgde. Het betrof diefstallen van 20 tot 195 euro. De thuishulp, die onder meer werkte bij de stichting Eykenburg, legde een aantal bekentenissen af.

De officier van justitie had 22 maanden celstraf gevorderd waarvan zeven maanden voorwaardelijk, maar de rechtbank straft iets lager omdat de vrouw van één poging tot diefstal is vrijgesproken. Het openbaar minsiterie eiste ook een beroepsverbod van vijf jaar, maar de rechtbank achtte dit op basis van de huidige wetgeving onmogelijk. In gevallen als deze dient de bescherming van de maatschappij, in dit geval in het bijzonder zorgbehoevenden, te worden gezocht in de regeling omtrent de afgifte van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Rick TER STEGE

15 juni 2015

Een VOG verplichten is niet altijd de beste oplossing om diefstal in de zorg terug te dringen. Mijn naam is Rick ter Stege, directeur van werkgeversorganisatie ZorgZijn Werkt. Als er al aangifte wordt gedaan, is het strafbare feit vaak niet ernstig genoeg en leidt een dergelijk feit helaas zelden tot een veroordeling. De stelende zorgmedewerker kan zonder problemen een VOG aanvragen en krijgen. Natuurlijk zal zo'n verklaring wel helpen bij mensen die door de rechter zijn veroordeeld zoals in het bovenstaande geval, maar hoeveel kwaadwillende mensen vang je er echt mee? Alleen medewerkers die echt veroordeeld zijn.' Werkgeversorganisatie ZorgZijn Werkt zette eind 2014 met toestemming van het CBP het Waarschuwingsregister zorg & welzijn op met steun van het Ministerie van VWS. Zorgorganisaties die zich aansluiten bij dit register kunnen personeel dat ontslagen is vanwege ontoelaatbaar gedrag (zoals mishandeling en diefstal) en tegen wie aangifte is gedaan voor een periode van 2 of 4 jaar in het systeem zetten. Aangesloten zorgwerkgevers kunnen een sollicitant in het systeem checken. Werkgevers werken met uiterste zorgvuldigheid hiermee efficiënter en preventief aan het zelfreinigend vermogen van de sector. Een VOG als enig instrument geeft alleen maar schijnveiligheid. Als werkgevers willen dan is er, naast referenties checken en een VOG een ander zeer effficient instrument beschikbaar waar een veel grotere preventieve werking vanuit gaa; Het Waarschuwingsregister voor Zorg en Welzijn.

Top