ACTUEEL

Slotervaartziekenhuis wordt MC Slotervaart

Het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis heet vanaf 11 juni 2015 MC Slotervaart. De nieuwe naam onderstreept de verbondenheid met de MC Groep, die het ziekenhuis eind 2013 overnam.

“MC Groep en het Slotervaartziekenhuis werken sindsdien nauw samen en zorgprocessen worden in toenemende op elkaar afgestemd”, aldus bestuursvoorzitter Loek Winter. “De naamswijziging is dan ook een logische stap.”

MC Slotervaart is sinds de overname onderdeel van MC Groep. MC Groep is sinds 2009 eigenaar van MC Zuiderzee (het ziekenhuis in Lelystad), MC Emmeloord (het dagbehandelcentrum in Emmeloord) en MC Dronten (de polikliniek in Dronten). MC Slotervaart is hiermee de vierde locatie van MC Groep.

Breed aanbod

MC Slotervaart blijft een algemeen ziekenhuis in Amsterdam met een breed medisch aanbod. Het kent als speerpunten Bariatrie, Geriatrie, Reumatologie en Slaapstoornissen. Voor de directe patiëntenzorg heeft de naamswijziging geen gevolgen. Een persoonlijke en professionele benadering van patiënten blijft ook bij de nieuwe naam de hoogste prioriteit, zo laat het ziekenhuis weten. De naamswijziging wordt geleidelijk doorgevoerd. Een van de eerste zichtbare acties is de nieuwe naam op de gevel van MC Slotervaart.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top