ACTUEEL

Westfriesgasthuis meest gastvrije ziekenhuis

Het Westfriesgasthuis in Hoorn heeft de Gastvrijheidzorg Award 2015 in de categorie ziekenhuizen gewonnen. Dat werd op donderdag 11 juni bekend gemaakt tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2015 in het Beatrix Theater in Utrecht.

Het ziekenhuis wist te  scoren door onder meer het vers bereide eten met waar mogelijk streekproducten. Topkok Ron Blaauw was eerder betrokken bij de samenstelling van de menu's. Zorgcentrum Park Boswijk in Vught won in de categorie Verpleging & Verzorging. De award in de categorie GGZ, waarin vijf zorgaanbieders waren genomineerd, is voor GGNet-locatie Akkerman in Terborg.

In totaal behaalden zeven zorglocaties de maximale score van vijf sterren. Naast het Westfriesgasthuis en Park Boswijk,zijn dit het  Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis locatie St. Elisabeth (Tilburg), het Albert Schweitzer ziekenhuis locatie Dordwijk (Dordrecht) en Ziekenhuis Gelderse Vallei (Ede). De Vijverhof (Assen) kreeg eveneens vijf sterren. De Vijverhof en Gelderse Vallei behaalden ook vorig jaar al het maximale aantal sterren.

De awards voor Gastvrijheidszorg met Sterren werd dit jaar voor de tiende keer uitgereikt. De  jury stond onder voorzitterschap van  Jenneke van Veen, oud-hoofdinspecteur IGZ Verpleging en Chronische Zorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top