Tech

LHV en NIVEL starten publiekswebsite Kiesuwhuisarts.nl

De Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) en onderzoeksinstituut NIVEL starten de publiekswebsite Kiesuwhuisarts.nl. Vanaf 1 juli 2015 kunnen cliënten hier een huisartsenpraktijk vinden "op basis van de objectieve, niet-commerciële en betrouwbare gegevens van de NIVEL-huisartsenregistratie", aldus de LHV.

Op Kiesuwhuisarts.nl kunnen consumenten een huisartsenpraktijk zoeken op plaats of postcode, waarna de dichtstbijzijnde huisartsenpraktijken op een kaart worden getoond. Vervolgens kan de websitebezoeker meer informatie per huisartsenpraktijk bekijken en de praktijkwebsite bezoeken.

Het NIVEL gaat vanaf volgende week zijn contactpersonen in de huisartsenpraktijken aanschrijven om toestemming te vragen voor het plaatsen van hun praktijkgegevens op Kiesuwhuisarts.nl. Standaard worden alleen de algemene (openbare) gegevens van de huisartsenpraktijk gepubliceerd.

Tot begin 2014 vermeldde Kiesbeter.nl van de Rijksoverheid etalagegegevens van huisartsenpraktijken in Nederland. De LHV en het NIVEL willen deze gegevens weer toegankelijk maken voor het publiek, aldus de LHV.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top