ACTUEEL

Ziekenhuis Zuid-Korea deels gesloten om MERS

Een ziekenhuis in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul heeft alle niet-noodzakelijke operaties opgeschort en laat geen nieuwe patiƫnten meer toe vanwege de uitbraak van het longvirus Middle East Respiratory Syndrome (MERS). Meer dan zeventig mensen zijn besmet geraakt in het ziekenhuis.

Het aantal besmettingen is inmiddels gestegen tot 145, meldde het Zuid-Koreaanse ministerie van Volksgezondheid. Veertien mensen zijn in Zuid-Korea aan het virus bezweken. Het gaat om oudere mensen en mensen die voor hun besmetting al een zwakke gezondheid hadden.

Het ziekenhuis Samsung Medical Center, dat de maatregelen heeft genomen, heeft excuses aangeboden. "Het is volledig onze verantwoordelijkheid. We hebben gefaald, omdat we niet goed zijn omgegaan met het personeel op de spoedafdeling", aldus het ziekenhuis.

Een 38-jarige Zuid-Koreraan is zaterdag in Slowakije in quarantaine geplaatst, omdat hij mogelijk met MERS is besmet. De man is sinds 3 juni in Slowakije voor werkzaamheden in de noordwestelijke stad Zilina bij een vestiging van het autobedrijf Kia. Bij de Zuid-Koreaan is een bloedtest afgenomen, aldus het Zuid-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zondag. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top