Finance

Menzis vordert onterechte pgb’s terug

Menzis vordert van elf cliënten van de failliete Zorggroep Noord gemiddeld 12.500 euro. Het zorgkantoor van Menzis heeft hiertoe besloten na onderzoek van de administratie van de elf zieken en gehandicapten waaruit bleek dat zij ten onrechte een persgebonden budget (pgb) hebben gekregen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Boekhouding Zorggroep Noord

Eén van de ouders van een cliënt stelt dat de boekhouding van de Zorggroep Noord te wensen overliet. Jan Santing, directeur van Zorggroep Noord, ontkent dit. Richard Lancee, voorlichter van Menzis, noemt het in de krant ‘opvallend’ dat het in elf gevallen bij dezelfde organisatie gebeurt. Lancee:  "Het is belastinggeld en er moet gewoon goed verantwoord worden waar het geld aan is besteed."

Gebrekkige administratie

De elf cliënten kunnen in beroep gaan tegen de beslissing. Als blijkt dat Zorggroep Noord verantwoordelijk is voor de gebrekkige administratie, dan gaat het zorgkantoor bekijken wat er met de vorderingen gebeurt.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze nieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top