ACTUEEL

Brief directeur Aveleijn wekt woede personeel

De omstreden directeur Johan van Praet van de Twentse gehandicapteninstelling AveleijnSDT heeft de woede van zijn personeel opgewekt door zijn vrijdag verstuurde e-mailbrief. De directeur kwam in het nieuws omdat hij een renteloze lening van 550.000 euro voor zichzelf wist te bedingen. In de vertrouwelijke brief verweert hij zich en zegt hij het slachtoffer te zijn geworden van een politiek spel. Dit meldt De Telegraaf.

Brief versterkt woede medewerkers

De brief blijkt juist olie op het vuur. “Je zou misschien verwachten dat hij het boetekleed aantrekt en tot de conclusie komt dat het allemaal niet zo handig is wat hij heeft gedaan: bonussen voor zichzelf lospeuteren in een tijd van bezuinigingen in de gehandicaptenzorg”, zegt een verontwaardigde werknemer tegen De Telegraaf. “Maar in plaats daarvan huilt hij alleen maar krokodillentranen.”

Eenmalige bonus

Dinsdag 29 september zegde de OR het vertrouwen in zowel de directeur als de voltallige raad van toezicht op. De renteloze hypothecaire lening was weliswaar teruggedraaid, maar de raad van toezicht wilde vervolgens de directeur in plaats daarvan een eenmalige financiële bonus aanbieden.

Directeur is 'slachtoffer'

Van Praet zegt volgens De Telegraaf in zijn brief dat hij het slachtoffer is geworden van een politiek spel. Hij zegt vooral te hopen dat er eindelijk een einde komt aan de hetze die tegen hem gaande is. Daarvoor vraagt hij steun van zijn personeel. “Onszelf kastijden en laten misbruiken voor politieke standpunten of mediaspektakel lijkt verre van verstandig.”

Crisisberaad levert nog niets op

De brief van directeur Van Praet kwam de dag na het crisisberaad dat hij donderdagavond met de raad van toezicht had gehad. OR-voorzitter Marco van de Ruit zegt dat zij nog geen beslissing hebben genomen, maar opnieuw met alle partijen om de tafel te willen. Maar volgens Van de Ruit is situatie nu onhoudbaar geworden. “De brief van vrijdagochtend van Van Praet en de opstelling van de raad van toezicht, die eraan vasthoudt dat er niets verkeerds is gebeurd, sterken ons alleen maar verder in ons besluit.”

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top