HRM

Digitaal HR-platform helpt medewerker bij loopbaan

Zorginstellingen in de regio Rijnmond gezamenlijk een digitaal loopbaanplatform ontwikkeld. De 21 betrokken partijen hopen op deze manier medewerkers te ondersteunen bij alle veranderingen in de zorg en ze zoveel mogelijk voor de sector te behouden.

Het loopbaanplatform is op 18 juni gelanceerd tijdens het congres deRotterdamseZorgBEWEEGT! in het Nieuwe Luxor Theater. Door over de toekomst van hun werk na te denken, kunnen zorgmedewerkers zich voorbereiden op de veranderingen in de zorg. Het loopbaanplatform ondersteunt hierin op allerlei mogelijke manieren. Medewerkers kunnen testen maken die inzicht geven in waar ze goed in zijn en waar hun ontwikkelkansen liggen.

Daarnaast kunnen ze zich opgeven voor een loopbaantraining bij een van de instellingen van deRotterdamseZorg en relevante informatie vinden over het werken in de zorg en ontwikkelmogelijkheden. Ook kunnen ze hier tijdelijke projecten vinden waarmee zij hun kennis en ervaring kunnen vergroten,  zoeken naar vacatures binnen deRotterdamseZorg of kunnen ze - als ze buiten de sector aan de slag willen – zich oriënteren op vacatures binnen heel Nederland.

Matching

De betrokken zorginstellingen zullen in de toekomst nieuwe functionaliteiten toevoegen aan het loopbaanplatform. Zo kan binnenkort het matchingsproces – waarbij de zorginstellingen onderling hun boventallige medewerkers en vacatures aan elkaar koppelen – via het platform verlopen. De zorgaanbieders die zich hebben aangesloten bij de Gouden Standaard van de gemeente Rotterdam – een lokaal zorgakkoord over onder andere de kwaliteit van zorg en werkgelegenheid – krijgen dit jaar nog de mogelijkheid om ook aan te sluiten op het loopbaanplatform.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top