ACTUEEL

Ziekenhuizen gebruiken vaker telezorgoplossingen

Ziekenhuizen zetten steeds vaker telezorgoplossingen voor patiënten met hartfalen in. Philips en Achmea Zorg hebben een verdubbeling geconstateerd van de ingebruikname van de telezorgdienst Philips Motiva ten opzichte van 2008.

Zelfredzaamheid versterken

Er zijn nu negen ziekenhuizen die het telezorgsysteem als volwaardig onderdeel van de behandeling inzetten. Met het systeem kan één verpleegkundige zorg verlenen aan ongeveer vijfhonderd patiënten. Eerder waren dit zo’n honderd tot honderdvijftig patiënten. Telemonitoring en telebegeleiding helpen heropname in het ziekenhuis voorkomen en geven patiënten een zeker en veilig gevoel. De zelfredzaamheid van de patiënt wordt versterkt.

Monitoring vanuit huis

Met het systeem van Philips en Achmea Zorg kunnen patiënten thuis hun bloeddruk, hartslag en gewicht opmeten. Deze gegevens worden draadloos naar het ziekenhuis verstuurd en gecontroleerd. Zij krijgen direct feedback als de gemeten waarden buiten de veilige zones vallen. Daarnaast is er persoonlijke begeleiding vanuit het ziekenhuis en een speciaal televisiekanaal dat mensen voorlicht over hun aandoening.

Voorbeelden beeld-luisterverbindingen

Bekijk op Skipr WebTV hoe beeld-luisterverbindingen worden ingezet bij de Limburgse thuiszorgorganisatie Proteion, bij Aveant in Utrecht of bij een woonserviceconcept in Brabant.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top