Finance

Oud-topman Eleos krijgt nog halve ton

Oud-bestuurder Gerard Honkoop van zorgorganisatie Eleos heeft in 2014 een kleine 50.000 ontvangen van de organisatie, terwijl hij al sinds 1 februari 2013 geen bestuurder meer is. Dit blijkt uit de jaarrekening van Eleos over 2014.

Honkoop vertrok in februari 2013 bij de organisatie voor gereformeerde geestelijke gezondheidszorg. Hoewel er in de persverklaring geen reden voor het vertrek van Honkoop werd gegeven, stelde een woordvoerster later dat Honkoop toe was aan een nieuwe stap in zijn carrière na zes jaar als bestuursvoorzitter van Eleos. Honkoop zou tegenover de ondernemingsraad zijn redenen uitgelegd hebben, maar dat is afgesproken daarover geen mededelingen te doen. Honkoop was sinds 2006 werkzaam als bestuurder van Eleos.

Afvloeiingsregeling

Interim-bestuurder van Eleos Gijsbert Buijs laat in een reactie weten dat het betaalde bedrag voortkomt uit een afvloeiingsregeling. "De gesprekken over de voorwaarden van het vertrek van Honkoop hebben zo lang geduurd dat we pas in 2014 overeenstemming hebben bereikt. Vandaar dat we het bedrag in de jaarrekening van 2014 op hebben moeten nemen." Buijs laat desgevraagd weten dat er in de jaarrekening van Eleos over 2015 geen betalingen aan Honkoop meer zullen staan.

Nieuwe baan

Uit de jaarrekening over 2013 bleek eerder al dat Honkoop pas per 1 juli 2013 officieel uit dienst is getreden, 5 maanden later dan eerder bekend werd gemaakt. Dit kostte de zorginstelling over 2013 al bijna 68.000 euro. Honkoop is sinds mei 2014 is hij werkzaam is als manager marketing, klantrelaties en services bij Tergooi.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top