ACTUEEL

Weer nieuwe MERS-besmettingen in Zuid-Korea

Het aantal mensen in Zuid-Korea dat is besmet met de longziekte MERS is zondag met drie nieuwe gevallen opgelopen naar 169. Dat meldde persbureau Yonhap, op basis van informatie van het ministerie van Gezondheid. Een van hen is een arts die mensen met MERS behandelde..

MERS dook een maand geleden op in Azië en heeft tot dusver 25 mensen het leven gekost. Zaterdag bezweek een 63-jarige man aan de longziekte. Na de uitbraak van het dodelijke virus werden in rap tempo meer dan 10.000 mensen in quarantaine geplaatst om verdere verspreiding te voorkomen. De afgelopen dagen mochten velen van hen weer uit hun geïsoleerde omgeving komen. Zo werd het aantal in quarantaine geplaatste mensen zondag teruggebracht van bijna 5.200 naar iets meer dan 4.000.

In Thailand blijft het aantal besmette personen beperkt tot één. Dat bevestigde minister van Gezondheid Rajata Rajatanavin zondag. De besmette zakenman uit Oman, van wie de diagnose donderdag werd gesteld, is in contact geweest met 175 mensen, maar heeft aan geen van hen het virus overgedragen.

Rajatanavin stond de pers te woord op het vliegveld Suvarnabhumi in de hoofdstad Bangkok. Hij leidde journalisten rond om te laten zien hoe Thailand de verspreiding van het dodelijke virus probeert tegen te gaan. Er worden op de luchthaven onder meer warmtescans gemaakt van de passagiers. (bron: ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top