ACTUEEL

Elly Plooij-van Gorsel herkozen als voorzitter NIP

De ledenraad van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) heeft op 22 juni 2015 Elly Plooij-van Gorsel herbenoemd als voorzitter. De beroepsvereniging heeft daarmee de unanieme voordracht van het algemeen bestuur gevolgd. De benoeming is opnieuw voor drie jaar.

Het NIP laat weten in Plooij-van Gorsel een voorzitter gevonden te hebben "die een krachtig NIP heeft weten neer te zetten in de roerige tijden waarin de (psychische) zorg zich bevindt".

Plooij-van Gorsel is verheugd dat de ledenraad haar heeft herkozen. "Ik geloof in de kracht van samenwerking en heb mij daar de afgelopen drie jaar voor ingezet", zegt de voorzitter. "Het NIP is en blijft een betrouwbare en constructieve samenwerkingspartner voor een kwalitatief hoogwaardige inzet van psychologie in de samenleving. Zowel vanuit de wetenschap alsook vanuit een professionele beroepsuitoefening."

Elly Plooij-van Gorsel studeerde psychologie en neurowetenschappen aan de Universiteit Utrecht en deed jarenlang hersenonderzoek bij de Rijksuniversiteit Leiden waar ze in 1980 promoveerde. Na een carrière in het bedrijfsleven maakte Plooij in 1994 de overstap naar het Europees Parlement waar ze zich onder meer bezig hield met ICT/Telecom, industrie, handel en energie. Van 2001 tot 2002 was ze vice-voorzitter van het Europees Parlement. Vanaf 2004 vervult zij bestuurlijke en adviserende functies. Sinds juni 2012 is zij tevens voorzitter van het NIP.

Het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) is de beroepsvereniging van en voor psychologen, met ruim 13.000 leden. De vereniging bevordert de beoefening van psychologie, behartigt de belangen van psychologen en biedt een platform aan de leden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top