Finance

Apothekers voeren actie tegen 'financiële uitkleding’

Apothekers voeren donderdag zowel in Den Haag als in hun eigen apotheken actie, omdat zij vinden dat hun beroepsgroep financieel wordt uitgekleed. “De mensen moeten weten dat de kwaliteit van de apotheken achteruit gaat, nu wij geen extra geld van de overheid krijgen,” aldus een voorlichter van apothekersvereniging KNMP maandag.

Geldnood voor apothekers

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft vorige week bepaald dat de apotheken dit jaar geen extra geld krijgen. Dit tot groot ongenoegen van de beroepsgroep. De apothekers zeggen in grote geldnood te komen doordat de overheid hen dwingt alleen nog medicijnen aan patiënten te verkopen waarop de apothekers weinig winst kunnen maken. Vooral op het platteland zullen apotheken in problemen komen en personeel moeten ontslaan, waarschuwt de KNMP.

Flyers en handtekeningen

De KNMP overhandigt donderdag een petitie aan Kamerleden. “We verwachten honderden apothekers en apothekersassistenten voor het gebouw van de Tweede Kamer,” aldus de woordvoerder. Apothekers die op deze dag wel werken, dragen actieshirts met de kreet 'Ik geef om zorg'. Zij delen flyers uit en vragen klanten om hen te steunen met een handtekeningenactie. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze nieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top