Finance

Sint Maartenskliniek bespaart fors door slimmere inkoop

De Sint Maartenskliniek en Mediq Medeco sluiten een overeenkomst met elkaar om medische en facilitaire hulpmiddelen slimmer in te kopen. Volgens de Sint Maartenskliniek levert dit een jaarlijkse kostenbesparing op van zo'n 20 procent.

De Sint Maartenskliniek is gespecialiseerd de behandeling van aandoeningen op het gebied van houding en beweging en heeft vestigingen in Nijmegen, Woerden, Boxmeer en Tiel. Het ziekenhuis wil een kleiner en beter afgestemd assortiment aan beschikbare hulpmiddelen, met behoud van de kwaliteit. Mark Van Houdenhoven, voorzitter raad van bestuur: “Dat moet een besparing van enkele tonnen opleveren. Daarnaast verwachten we minder administratieve lasten en minder pieken in werkdruk bij aflevering van goederen voor het ziekenhuis.”

Mediq Medeco adviseert zorginstellingen over het optimaliseren van inkoop, met behoud van kwaliteit en zekerheid van levering. Jaarlijks verbruiken ziekenhuizen duizenden verschillende medische en facilitaire hulpmiddelen, zoals mondmaskers, operatiehandschoenen en verband. Door slimmer in te kopen, kunnen zorginstellingen fors besparen. Zo heeft Mediq Medeco samen met inkooporganisatie Zorgservice XL de inkoop geoptimaliseerd voor vijf ziekenhuizen in Zuid-Holland. De ziekenhuizen hebben niet meer tachtig leveranciers maar slechts een voorkeursleverancier. Daardoor zijn ze teruggegaan van 3600 producten naar 2400 producten en besparen ze jaarlijks een paar miljoen euro.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top