Tech

Provincie Limburg steekt ton subsidie in botprinter

De Provincie Limburg geeft het Maastrichtse bedrijf Xilloc Medical een ton subsidie voor de doorontwikkeling een 3D printer die botimplantaten op maat maakt.

“Dit is pure zorginnovatie en sluit prima aan op onze Limburg Agenda: het midden- en kleinbedrijf verbinden met de Limburgse campussen”, motiveert Marleen van Rijnsbergen, gedeputeerde Zorg & Welzijn, het subsidiebesluit. “Tevens sluit het naadloos aan op de behoeftes van medisch specialisten, patiënten én van het bedrijfsleven in de zorgsector.”

Xilloc Medical is in 2011 ontstaan uit de samenwerking tussen een afstudeerproject aan de Universiteit Maastricht en een ingenieursbureau. Het bedrijf richt zich op patiënt-specifieke implantaten voor het reconstrueren van delen van het menselijk skelet. Xilloc ontwikkelde de eerste 3D-geprinte titanium kaakimplantaten. De nieuwe 3 D printer borduurt hier op voort, met dit verschil dat de nieuwe printer gebruik maakt van het  lichaamseigen calciumfosfaat. Door deze samenstelling wordt het gepirnte implantaat in het lichaam langzaam vervangen door echt bot.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top