ACTUEEL

Orde geeft Zichtbare Zorg nog een kans

De Orde van Medisch Specialisten geeft de samenwerking met VWS in het project Zichtbare Zorg Ziekenhuizen nog een kans. De Orde stuurt heel binnenkort een brief aan het bestuur van Zichtbare Zorg (ZZ). De Orde vraagt daarin om een afspraak met het bestuur, want ze wil praten over een betere samenwerking. Concreet wil de Orde dat de inbreng van medisch specialisten in de indicatoren voor goede zorg wordt vergroot, zegt Orde-woordvoerder Ellen van Rooij.

Positie specialisten versterken

De indicatoren zijn niet goed gegarandeerd als de medisch specialisten onvoldoende worden geraadpleegd, aldus Van Rooij. De Orde vindt daarom dat hun positie moet worden versterkt. Van Rooij: “Het is niet uitgesloten dat wij hier niet uitkomen. Maar de inzet is om hier wel in te slagen. Wij willen nog een poging wagen.”

Alternatief geschetst

Orde-voorzitter Willem van der Ham kondigde op 18 oktober al aan dat de Orde op “op eigen gezag” normeringen voor kwaliteit en transparantie gaat formuleren. Volgens Van Rooij is het nog niet zo ver, maar dat scenario is wel het alternatief als de Orde er niet uitkomt met Zichtbare Zorg.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top