ACTUEEL

Brabantse ouderenzorg gaat samenwerken

Zeven grote zorginstellingen in de ouderenzorg in West-Brabant gaan samenwerken onder de naam ZorgLinck West-Brabant. De samenwerking is nodig om goedkopere zorg te kunnen leveren. Het samenwerkingsverband is gevestigd in Breda bij Woonzorgcentrum Ruitersbos, een van de zeven zorginstellingen.

Zelfstandigheid

Het gaat nadrukkelijk niet om een fusie en betreft niet de zorg aan het bed, zegt Ad Jongmans, voorzitter van ZorgLinck, in BN DeStem. De instellingen blijven zelfstandig en de samenwerking zal geen banen kosten. In totaal werken bij de zeven verpleeg- en verzorgingstehuizen meer dan 900 mensen.

Back-office

De samenwerking in de nieuwe zorgkoepel betreft de zogeheten back-office: doelmatigheid en efficiëncy bevorderen op het gebied van ict, personeel & organisatie, kwaliteit en inkoop van onder andere levensmiddelen en verpleegartikelen. Door te bezuinigen op de overheadkosten willen de organisaties goedkopere zorg leveren. Het gaat behalve Ruitersbos in Breda om de stichtingen Woonzorgcentra Zuiderhout (Teteringen), St. Elisabeth (Roosendaal), De Breedonk, De Leystroom en Huize Raffy (Breda) en De Wijngaerd (Made).

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top