ACTUEEL

Nieuwe voorzitter en uitbreiding bestuur voor VGCT

De Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt) heeft een nieuwe voorzitter: Arnold van Emmerik. Op 19 juni 2015 is hij door de ledenraad benoemd.

Van Emmerik is onderzoeker en universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam. Hij volgt Kees Hoogduin op als voorzitter van de VGCT. De afgelopen drie jaar was Van Emmerik al bestuurslid met de portefeuille wetenschap. Binnen de vereniging is hij voorzitter van de commissie najaarscongres en lid van de ledenraad geweest.

Momenteel vertegenwoordigt hij de VGCt al in externe organen, zoals in het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGZ en het bestuur van P3NL. Dit is de recent opgerichte federatie van psychologen-, psychotherapeuten- en pedagogenverenigingen, waarvan de VGCt deel uitmaakt.

Als uitdagingen ziet Van Emmerik zelf onder meer de actualisering van de opleidingen tot cognitief gedragstherapeut en cognitief gedragstherapeutisch werker en het versterken van de positionering en profilering van de Cognitief Gedragstherapeut VGCt en de vereniging.

Uitbreiding bestuur

Tegelijk met de benoeming van de nieuwe voorzitter is het bestuur uitgebreid met twee nieuwe bestuursleden. Aldert Seinen is benoemd tot bestuurslid opleidingen en registraties in het bijzonder van de Cognitief Gedragstherapeut VGCt. Seinen is klinisch psycholoog en directeur van de FortaGroep. Binnen de VGCt is hij actief als docent en supervisor en was hij lid van de accreditatiecommissie.

Guido Mulder is benoemd tot bestuurslid met de portefeuille jeugd. Hij is klinisch psycholoog, kinder- en jeugdpsycholoog NIP en opleider. Met de komst van deze bestuursleden bestaat het bestuur nu uit zeven leden. De uitbreiding is een gevolg van de toename van ontwikkelingen en werkzaamheden binnen en buiten de vereniging.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top