ACTUEEL

IGZ verscherpt toezicht GGZ Delfland niet

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) ziet vooralsnog geen reden om het geïntensiveerde toezicht op GGZ Delfland te verscherpen. Van de negen psychiaters die dreigden op te stappen, heeft er pas één een ontslagbrief ingediend. Dit is voor de IGZ geen reden om te veronderstellen dat de kwaliteit en continuïteit van zorg in het geding komt. Dat blijkt uit antwoorden van minister Ab Klink van VWS op Kamervragen van SP-Kamerlid Henk van Gerven.

Maatregelen toezichthouders

De IGZ heeft met de raad van toezicht van GGZ Delfland gesproken over het vertrek van de psychiaters. De inspectie voorziet echter geen problemen, mede dankzij het pakket van maatregelen dat de toezichthouders hebben opgesteld. Eén van de maatregelen is het vertrek van bestuurslid Hans Boelen en de tijdelijke aanstelling van Johan Wagenaar. GGZ Delfland gaat op zoek naar een definitieve invulling van de vacature. Klink schrijft: “De overige maatregelen hebben betrekking op het realiseren van structurele oplossingen voor de situatie waarin GGZ Delfland zich bevindt, met inachtneming van de nieuwe, naar de opvatting van de raad van toezicht toekomstbestendige koers die is uitgezet.”

Schriftelijk rapport

De IGZ heeft op 29 september en 1 oktober de instelling doorgelicht. Dinsdag 6 oktober vindt een afrondend gesprek plaats tussen de IGZ en het bestuur van GGZ Delfland. GGZ Delfland doet geen mededelingen tot het moment waarop het schriftelijke rapport openbaar wordt gemaakt. Volgens een woordvoerder van GGZ Delfland kan dit nog enkele weken duren. De inspectie is niet bereikbaar voor commentaar.

Lees het volledige dossier over GGZ Delfland op Skipr Naslag A-Z.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

27 juni 2013

O,o die igz.functioneerd ook voor geen meter!!zielige instantie met nepfunctie...zucht..

Top