ACTUEEL

Parnassia en Saffier openen verpleeghuis IC

Ggz-instelling Parnassia en zorginstelling Saffier De Residentiegroep hebben een verpleeghuis IC ontwikkeld. Dit is bedoeld voor bewoners van verpleeghuizen die bijvoorbeeld agressief gedrag vertonen. Zij belandden voorheen bij Parnassia, terwijl hun gedrag niet het gevolg is van psychiatrische problemen, maar van dementie of bijvoorbeeld een hersenbloeding.

Dit meldt het tijdschrift TranS.

De eerste verpleeghuis IC in de regio Den Haag is op 1 juni geopend, in verpleeghuis De Lozerhof. De afdeling is bestemd voor tijdelijke opvang van mensen die in een intramurale instelling wonen, met een hogere indicatie, die agressief, destructief en ontwrichtend gedrag voor hun omgeving vertonen. Een team van Saffier en Parnassia, bestaande uit een verpleegkundige, sociaalpedagogisch hulpverlener, een psycholoog, een kunstzinnige therapeut, een specialist ouderengeneeskunde en een psychiater, ontfermt zich over de cliënt in kwestie.

In verpleeghuizen wonen regelmatig mensen die ontwrichtend gedrag vertonen voor medebewoners en personeel. Volgens Parnassia en Saffier hebben zij speciale ondersteuning nodig, die niet in de reguliere verpleeghuiszorg kan worden geboden. Voorheen kwamen deze mensen terecht bij Parnassia. Maar het gedrag is niet het gevolg van psychiatrische problemen, maar van dementie of bijvoorbeeld een hersenbloeding of hersenletsel na een ongeluk.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top