ACTUEEL

Geen ebola bij patiënt in UMCG

De patiënt in het Universitair Medisch Centrum in Groningen heeft geen ebola. Dat heeft het RIVM zaterdag laten weten. Na diverse testen bleek het niet om de ziekte te gaan.

"Bij de patiënt die in het Universitair Medisch Centrum Groningen is beoordeeld, is geen ebola vastgesteld. Dit is bevestigd door de uitslag van de specifieke laboratoriumtest voor ebola. De isolatiemaatregelen in het ziekenhuis die gelden bij verdenking op ebola zijn opgeheven", aldus het RIVM.

Isolatie

De patiënt arriveerde vrijdagmiddag in Groningen. De persoon had eerder een bezoek gebracht aan een gebied in West-Afrika waar ebola voorkomt en had na terugkomst ziekteverschijnselen ontwikkeld. De patiënt werd daarom naar Groningen gebracht en verbleef in een speciaal ingerichte isolatiekamer.

Het UMCG is een van de drie centra die zijn aangewezen als behandelcentrum voor mensen met ebola. Het was de eerste keer dat er in Groningen iemand werd opgenomen met een mogelijke besmetting.

Sinds de ebola-epidemie eind 2013 in West-Afrika begon, zijn in Nederlandse ziekenhuizen meer dan 65 mensen opgenomen geweest bij wie een ebolaverdenking gold. Geen van hen bleek de ziekte te hebben. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top