HRM

Partijen gaan samenwerken om banen in zorg te behouden

Partijen gaan samenwerken om banen in zorg te behouden

Werkgevers, onderwijsinstellingen, het UWV en gemeenten gaan nauw samenwerken om driehonderd banen in de zorg in Midden-Brabant te behouden. Daarover hebben ze afspraken gemaakt, meldt de gemeente Tilburg.

De zorgsector is met ongeveer 20 duizend banen de grootste werkgever in de regio Midden-Brabant. Door de hervormingen in de langdurige zorg en bezuinigingen gaan de komende jaren veel banen verloren. De betrokken partijen willen gezamenlijk "creatieve en effectieve mogelijkheden" vinden om medewerkers voor de zorgsector te behouden. "Dit moet voorkomen dat gekwalificeerde arbeidskrachten in het sociale vangnet van gemeenten terechtkomen." Ze hebben daartoe een intentieverklaring ondertekend.

Naar verwachting verdwijnen er tot 2018 bijna 1500 banen in de zorg. De betrokken partijen in Midden-Brabant hebben afgesproken de arbeidsmarkt goed te analyseren en die in beeld te brengen. Vervolgens willen ze een gezamenlijk plan opstellen, waarin ze gaan vastleggen wat ze gaan doen om banen te behouden. Hun inspanningen moeten er onder meer toe leiden dat zorgmedewerkers mobieler worden en dat opleidingen beter aansluiten op de veranderende vraag vanuit de arbeidsmarkt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top