Finance

'Veel belangstelling voor crowdfunding ADRZ'

Al bijna zevenhonderd serieuze belangstellenden hebben zich inmiddels gemeld voor de crowdfunding voor de renovatie van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Vlissingen. Henk van Koeveringe van Zeeland Investments Beheer (ZIB) heeft dat gezegd tijdens een informatieavond voor de Vlissingse gemeenteraad, meldt het ADRZ.

De crowdfunding-actie van het ADRZ werd in mei bekendgemaakt. Het ziekenhuisgebouw wordt aangekocht door een vastgoed BV die vervolgens de renovatie zal laten uitvoeren. De totale investering bedraagt 20 miljoen euro. Het ADRZ huurt vervolgens het gerenoveerde gebouw van de vastgoed BV, waardoor het een "aanzienlijke besparing op de jaarlijkse exploitatielasten" verwacht te realiseren. Om de renovatie uit te voeren, verstrekt ZIB Crowdfunding een financiering aan de vastgoed BV.

Mensen die willen deelnemen aan de crowdfunding kunnen inleggen vanaf 2500 euro. Zij verstrekken de lening voor een periode van circa zeventien jaar en ontvangen jaarlijks terugbetaling. Op hun investering krijgen ze een rente van vijf procent per jaar. De renovatie kan in januari 2016 beginnen. De renovatieplannen en de investering worden in augustus verder uitgewerkt, meldt het ADRZ. In het gerenoveerde ziekenhuis zal plaats zijn voor diagnostiek, twee operatiekamers, beeldvormende technieken, poliklinieken en dagbehandeling.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top