ACTUEEL

Sonja Kersten nieuwe directeur V&VN

Sonja Kersten wordt per 1 oktober de nieuwe directeur van V&VN, de beroepsvereniging van verpleegkundigen en verzorgenden. Dat is door bestuursvoorzitter Henk Bakker bekendgemaakt. Kersten volgt Helma Zijlstra op die met vroegpensioen gaat.

Momenteel is Kersten (41) directeur Oncologische zorg bij IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland), het kennis- en kwaliteitsinstituut voor de oncologische en palliatieve zorg. Vanaf 2001 heeft zij verschillende functies uitgeoefend bij IKNL en zijn rechtsvoorganger de Vereniging Integrale Kankercentra (VIKC), onder meer als hoofd richtlijnen en directeur Kennis en Kwaliteit.

"Ik zie er naar uit om bij V&VN te gaan werken", laat Kersten weten. "V&VN is ambitieus, dat blijkt uit alles. En V&VN groeit hard, er zijn al 65 duizend leden. Op naar de 100 duizend! De missie om het vak op het hoogste niveau en met passie en trots uit te oefenen spreekt mij erg aan. Ik zal de stem van verpleegkundigen en verzorgenden laten horen in zowel de cure als de care."

Henk Bakker, bestuursvoorzitter V&VN zegt erg blij te zijn met de komst van Kersten. "Het bestuur heeft er alle vertrouwen in dat zij de komende jaren zal voortbouwen aan een krachtige beroepsvereniging en de verdere versterking van de positie van verpleegkundigen en verzorgenden in de zorg."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top